10 de maig del 2015

Resum de l'entrevista amb la candidatura de les CUP CAPGIREM BARCELONA

26/03/2015 a la seu dels sindicats del C/ Cambó a les 19:30 h


Assistents:
 • CUP Capgirem Barcelona:  Alex Sanmartí (membre de la candidatura)
 • Representants de la  PTF 0-3 i representants de la Comissió per l’elaboració del Full de Ruta.

Encetem l’entrevista amb una presentació dels representants de la Plataforma03, constituïda per col·lectiu d’educadores de bressol, organitzacions educatives, entitats ciutadanes, sindicats i partits polítics i excusem la no assistència de la Comissió d’elaboració del Full de Ruta per a l’escola bressol.

Fem una breu explicació dels orígens de la mobilització en defensa del 0-3 a Barcelona, del Manifest elaborat pel col·lectiu del 0-3 i la Iniciativa Ciutadana promoguda per la Plataforma03.


Plantegem l’objectiu de l’entrevista:
 • Donar-los a conèixer les nostres demandes per a l’atenció del 0-3 des de l’Ajuntament de la ciutat (lliurem i plantegem els principals punts de la Iniciativa legislativa ciutadana “Defensem el 0-3” i el document “Compromís amb i per la Petita Infància”)
 • Conèixer les línies d’actuació per a l’educació municipal del 0-3 previstes en el seu programa electoral.

Preguntem sobre aspectes concrets:
 • Recolzareu la gestió indirecta per a les vuit noves escoles bressol previstes? Tornareu a la gestió directa les escoles actualment gestionades indirectament? Estan contra l’externalització i la privatització que consideren una atac al servei públic que fomenta la competitivitat. Remunicipalitzaran les escoles bressol externalitzades. Aposten perquè la Generalitat de Catalunya recuperi a mig-llarg termini la gestió i responsabilitat última de les escoles bressol. També comenten que són partidaris de deixar espai per a les cooperatives autogestionades.
 • Retornareu les Ràtios anteriors als canvis realitzats pel Regidor d’Educació el curs 2012-2013? Consideren clau la defensa de les ràtios. Recolzen les ràtios d’infants proposades en el compromís però sent conscients que llavors s’han de crear més places. Plantegen la dificultat de trobar espai dins la ciutat.
 • Retornareu les hores de suport anteriors als canvis realitzats pel Regidor d’Educació el curs 2012-2013? Aposten pels serveis públics i entenen que l’equip de suport educatiu hauria de formar part de l’IMEB.
 • Desfareu l’externalització de la cuina i la neteja? Aposten per l’economia social en el tema de cuina i neteja.
 •  Fareu Oferta Pública per a educadores d’escola bressol? Creuen que cal oferir oposicions o, com a mínim, un pla d’estabilitat per als interins.

 Altres consideracions:
 • Comparteixen absolutament el document “Compromís amb i per la petita infància” . Està en la línia que proposen per a educació. Estan promovent una ILP d’educació que recull totes les propostes plantejades en aquest document.
 • Fan defensa prioritària dels servei públic i dels drets socials.

Enllaços relacionats:


Programa educació CUP CAPGIREM BARCELONA