18 d’abril del 2015

Resum de l'entrevista amb grup municipal PSC

04 de març del 2015 a la seu del PSC C/ Pau Claris, 106 a les 18:30 h
Assistents:

 • PSC: Jaume Collboni (candidat a l’alcaldia), Carmen Andrés (membre de la candidatura) i tres integrants més del grup municipal.
 • Representants de la PTF 0-3 i representants de la Comissió per l’elaboració del Full de Ruta

Encetem l’entrevista amb una presentació dels representants de la Plataforma03, constituïda per col·lectiu d’educadores de bressol, organitzacions educatives, entitats ciutadanes, sindicats i partits polítics i dels representants de la Comissió d’elaboració del Full de Ruta per a l’escola bressol.

Fem una breu explicació dels orígens de la mobilització en defensa del 0-3 a Barcelona, del Manifest elaborat pel col·lectiu del 0-3 i la Iniciativa Ciutadana promoguda per la Plataforma03.

Plantegem l’objectiu de l’entrevista:

 • Donar-los a conèixer les nostres demandes per a l’atenció del 0-3 des de l’Ajuntament de la ciutat (lliurem i plantegem els principals punts de la Iniciativa legislativa ciutadana “Defensem el 0-3” i el document “Compromís amb i per la Petita Infància”)

 • Conèixer les línies d’actuació per a l’educació municipal del 0-3 previstes en el seu programa electoral.

Preguntem sobre aspectes concrets:

 • Recolzareu la gestió indirecta per a les vuit noves escoles bressol previstes? Tornareu a la gestió directa les escoles actualment gestionades indirectament?
  Defensen el model de Barcelona d'atenció a la infància amb gestió directa. Intentaran recuperar aquest model a totes les escoles bressol, quan sigui possible.
  Treballaran per declarar l'educació infantil com a servei bàsic per garantir que es pugui contractar personal educador (fent oferta pública) per a les escoles noves. Pensen que hi ha moltes possibilitats que el concurs per a les dues escoles que s'obriran el 2015-16 també sigui de gestió indirecta.
  Estableixen en 600 el nombre de places d’escola bressol que pensen crear en el futur més immediat.

 • Retornareu les ràtios i les hores de suport anteriors als canvis realitzats pel Regidor d’Educació el curs 2012-2013?
  Es comprometen a recuperar les ràtios i augmentar el suport educatiu.
 • Creareu altres serveis per a la petita infància a la ciutat?
  Es mostren sensibles a la possibilitat de crear més Espais Familiar a les aules d'escola bressol que es tanquen per manca de demanda de places a algunes zones.
 • Teniu elaborat, o penseu fer, el mapa escolar de la ciutat per a la nostra etapa?
  Incrementaran el nombre de places d’escola bressol de titularitat pública i elaboraran, amb el sector, un nou mapa que s’adapti a les necessitats.

Altres mides que pensen implementar:

 • Establiment d’una quota significativa per a la plaça d’escola bressol, implantant la tarifació social perquè les famílies paguin en funció de la renda.

 • La renda infantil per a la població en risc d'exclusió que ha estat una de les iniciatives que van negociar i guanyar en l’aprovació del pressupost municipal per al 2015. Aquesta renda infantil, amb dotació total de 9,2 milions, implica 1.200 euros per tot l’any 2015 per a uns 7.000 infants. 

Enllaç al document relacionat: