26 de juliol del 2013

Trias i Ardanuy veten la Iniciativa Ciutadana #Defensemel03

El passat dimecres 24 de juliol va tenir lloc el darrer plenari municipal d'aquest curs. Després que la Síndica fes públic el seu posicionament respecte la tramitació de la Iniciativa Ciutadana #Defensemel03, dos grups municipals de l'Ajuntament van fer dos precs en relació a aquest tema. Primer, el del Grup Municipal Socialista, demanant que el govern atengui les recomanacions de la Síndica i admeti a tràmit la Iniciativa Ciutadana (vídeo 3:41:00). Després, el del Grup Municipal ICV-EUiA, membres de la comissió promotora de la Iniciativa (vídeo 3:51:00), demanant a l'Alcalde que atengui la recomanació de la Síndica de Greuges i l'accepti a tràmit.

Visualitza aqui el Plenari (BTV a la Carta)

Pel que fa a la resposta del regidor d'Educació sr. Ardanuy, considerem del tot inapropiat el seu discurs, molt tendenciós i esbiaixat. S'atreveix a qüestionar el valor de la resolució de la Síndica de Greuges, Ma. Assumpció Vilà i també la seva professionalitat. Vol resoldre la situació provant de desacreditar la feina de la comissió promotora, enrocats en silenciar la veu de 26000 ciutadanes i ciutadans. 

Malgrat l'evidència que per tramitar la Iniciativa Ciutadana només cal voluntat política, el sr. Xavier Trias es nega a donar una resposta democràtica a aquesta demanda de participació. Segueix trivialitzant el conflicte amb la comunitat educativa del 0-3 amb un discurs expeditiu, obsolet i poc argumentat. Resulta molt preocupant que ni l'alcalde ni el regidor no mostrin més capacitat de diàleg. 

Lamentem la manca de qualitat democràtica d'aquest govern municipal i també l'absència del seu relat pedagògic pel que fa al model de les escoles bressol, la qual cosa beneficiaria les ciutadanes i ciutadans més petits de Barcelona, així com a les seves famílies i els professionals que hi intervenen. També lamentem el menyspreu que mostren davant la resolució de la Síndica i les seves recomanacions

El curs vinent seguirem lluitant per les escoles bressol públiques i de qualitat que volem recuperar!