19 de juliol del 2013

La Síndica dóna la raó a la @Plataforma03, instant l'Ajuntament a tramitar la Iniciativa Ciutadana #Defensemel03

La Síndica, Maria Assumpció Vilà, ha emès una resolució després de rebre una queixa de la comissió promotora de la Iniciativa Ciutadana, en la qual denunciàvem que l’equip de govern municipal no acceptava la seva tramitació.

Vilà considera que “l’Ajuntament no ha actuat amb la diligència i cura que s’espera de les administracions públiques obligades a impulsar, fomentar i facilitar als ciutadans l’exercici dels seus drets de participació en els afers públics mitjançant els instruments que la pròpia administració ha posat al seu abast”.

La Plataforma03BCN volem impulsar una regulació dels requisits necessaris per a un model d’escola bressol educatiu, públic i de qualitat mitjançant aquest exercici de participació ciutadana. Un model que ha patit una gran involució a causa de les mesures imposades pel govern del sr. Xavier Trias.
El govern municipal no ha admès a tràmit la Iniciativa Ciutadana perquè considera que la proposta no va acompanyada d’un text articulat i que les signatures no estan autenticades, tal i com expressen en un informe de la Secretaria General. Vilà considera que “la normativa municipal no diu res sobre com ha de realitzar-se la recollida i autenticació de signatures d’adhesió a una iniciativa i, per tant, el consistori no pot exigir el que no exigeix la llei”.
Com ja vàrem manifestar a la Carta Oberta a l’equip de govern de l’Ajuntament, impedir la tramitació de la Iniciativa Ciutadana ho considerem un atac a les escoles bressol municipals i també una manca de respecte cap a les 26000 barcelonines i barcelonins que han donat el seu suport a aquest procés participatiu. Segons Vilà, aquest ha estat un rebuig desproporcionat.
Considerem que el govern de Trias hauria d’atendre les recomanacions de la Síndica de Greuges i escoltar les 25916 veus que pretenien silenciar. Ara, ja queda clar que no existeix cap obstacle per tramitar la Iniciativa Ciutadana. Es tracta només d’una manca de voluntat política i de diàleg amb la Comunitat Educativa del 0-3. 

Nota de premsa Síndica
19/7/2013: BTV Notícies: La síndica insta l’Ajuntament a tramitar la iniciativa ciutadana de la Plataforma03BCN
19/7/2013: El Periódico: La síndica retreu a Trias que rebutgi la iniciativa ciutadana a favor de les guarderies
19/7/2013: LaVanguardia: La síndica de Greuges pide al Ayuntamiento aceptar la iniciativa ciudadana de guarderías
19/7/2013: Cadena Ser Catalunya: La Síndica demana a l'ajuntament de Barcelona que tramiti la iniciativa en defensa de l'escola bressol
19/7/2013: Europapress: La síndica de Greuges pide al Ayuntamiento aceptar la iniciativa ciudadana de guarderías
20/7/2013: ELPAÍS: La síndica afea a Trias que no aceptara 26.000 firmas a favor de las guarderías