21 de gener del 2013

NOVES RETALLADES A LES ESCOLES BRESSOL

L'equip de govern municipal no n'ha tingut prou amb augmentar les ràtios, reduir el suport educatiu, privatitzar 3 escoles bressol de titularitat pública i augmentar les quotes a les famílies.

De nou emprèn noves retallades:

  • A les treballadores de les escoles bressol se'ls detreu el complement de docència aconseguit després de molt anys de reivindicació i passaran del nivell 21 (mestres) al nivell 20 (tècnic base). l'acabar amb el reconeixement com a docents. 
  • Aquest canvi provoca, a més, una retallada de 200€ mensuals a les nòmines dels interinatges, substitucions i noves contractacions. Això afecta gairebé a la meitat de la plantilla. 
  • D'altra banda, un grup important de les treballadores de les cuines de les bressol han vist reduïda la seva jornada laboral repercutint en els seus sous i en la qualitat de l’estona del migdia, ja greument afectada. 

Cada cop som més els que ens neguem a seguir el corrent d'aquest equip de govern sense rumb, que destrueix i no construeix. Preferim seguir lluitant tenint com a referent altres models que aposten per al futur de la seva comunitat tenint cura de l'educació i dels drets socials conquerits. Perquè compartim la idea que aquest és el veritable camí de present per construir el nostre futur.


TRIAS I ARDANUY DESTRUEIXEN, EN UN ANY I MIG, UN PROJECTE EDUCATIU CONSTRUÏT PER LA COMUNITAT EDUCATIVA DURANT MÉS DE 40 ANYS.

L'equip de govern municipal no n'ha tingut prou amb augmentar les ràtios, reduir el suport educatiu, privatitzar 3 escoles bressol de titularitat pública i augmentar les quotes a les famílies. Encara segueix amb el seu objectiu de castigar i seguir fent trontollar el dia a dia a les escoles bressol municipals, intentant desmuntar-les:
  • A les treballadores de les escoles bressol se'ls detreu el complement de docència aconseguit després de molt anys de reivindicació i passaran del nivell 21 (mestres) al nivell 20 (tècnic base). A més de la greu desconsideració a l'acabar amb el reconeixement com a docents, també suposa una disminució del 15% de sou de les interines, substitutes i futures contractacions per oposicions. El col.lectiu d'educadores de les bressol compta, aproximadament, amb gairebé la meitat de la plantilla formada per personal interí que ara, al càstig de no tenir oposicions, hi afegeix una retallada de 200€ mensuals a les seves nòmines. Aquesta mesura suposa greuges cap a companyes que, realitzant la mateixa feina i amb la mateixa professionalitat, tindran diferents remuneracions. Les educadores que han iniciat un contracte a partir de l'1 de gener ja han vist retallades les seves nòmines. 
  • D'altra banda, un grup important de les treballadores de les cuines de les bressol han vist reduïda la seva jornada laboral. En un moment en el qual tots els equips de les escoles bressol estan fent malabarismes en la seva organització per poder garantir l'alimentació dels infants a l'hora que ho necessiten, retallen una hora diària, i en algun cas dues, de l'ajudant de cuina i, en alguns casos, també mitja hora de la jornada laboral de la cuinera. A més de la greu retallada de sou a les persones afectades, es posa de manifest, de nou, el perjudicis de deixar l'educació dels infants navegant en el vaixell de la privatització d'un servei públic de qualitat. 
Resulta simptomàtic de la poca consideració, i de la discriminació subjacent, que les dues mesures vagin adreçades, a més de als propis infants, al nostre col·lectiu format gairebé íntegrament per dones.

El govern municipal menysprea el valor de l'estona del dinar dels infants, necessària i educativa, deixant l'organització del centre amb més infants amb menys temps de suport educatiu i a la sort que l'empresa privada consideri que "els surten els números".

L'estocada és forta... Fins on pretenen arribar? Fins a enderrocar-ho tot?

Ni fracassa l'escola bressol pública ni la resta del sistema educatiu públic, ni tampoc la resta de drets i serveis com la sanitat. Fracassen ells que no escolten i governen d'esquenes de la comunitat educativa. No ens rendim davant el CONSTANT I PERVERS INTENT DE DESTRUIR-LOS PER GARANTIR EL LUCRE DE LES EMPRESES PRIVADES.

La relació de l'equip de govern municipal amb les escoles bressol resulta kafkiana: Mentre intenten justificar l'injustificable davant de la ciutadania dient que les seves mesures no afecten a la qualitat del servei educatiu amb un soufflé de xifres generalistes i buides, fa més d'any i mig que assistim a una demolició controlada per CIU en la qual per activa o per passiva no s'hi troben sols.

Els interessos del govern municipal estan a les antípodes del model d'escola bressol que defensem des de la Plataforma03: El govern de CIU ignora la funció de PRESENT i FUTUR de l'Educació Infantil Pública.

Ens resistim a fer passes enrere, a retrocedir, a que els infants perdin drets i oportunitats i a que les seves famílies i el col·lectiu de treballadores de les escoles bressol també en perdin.

Cada cop som més els que ens neguem a seguir el corrent d'aquest equip de govern sense rumb, que destrueix i no construeix. Preferim seguir lluitant tenint com a referent altres models que aposten per al futur de la seva comunitat tenint cura de l'educació i dels drets socials conquerits. Perquè compartim la idea que aquest és el veritable camí de present per construir el nostre futur.