12 de juliol del 2012

Finalitza el curs a les escoles bressol municipals de BCN. Algunes valoracions.

La Plataforma03BCN va sorgir com a resposta col·lectiva a la necessitat de preservar l’Escola Bressol Municipal de Barcelona  de les intencions devastadores del govern de CIU.
L’equip de govern municipal no ha mostrat cap vestigi de respecte per la construcció col·lectiva aconseguida després de més de quaranta anys; al contrari, se n’apropien indegudament i inicien el procés de privatització de l’escola pública sense el més mínim indici de diàleg i cerca de consens,  més aviat amb prepotència i menyspreu cap al consens social i de tota la comunitat educativa; sense cap resposta argumental sòlida ni cap justificació educativa davant del discurs seriós i ponderat que ha expressat,  reiteradament, quines són les necessitats de la petita infància a nivell social i educatiu. Només ús i abús del poder de CiU d’esquenes de la ciutadania.
La Plataforma03 ha aglutinat, al llarg d’aquests mesos, un consens ampli al voltant del manifest que no fa més que reivindicar el caràcter públic i educatiu de l’escola bressol que requereix uns mínims recursos humans i organitzatius suficients per tal que continuï sent una realitat. És clar que no ho hem aconseguit. Només hem evitat, amb tota la comunitat educativa, que el disbarat fos encara més gran i el Regidor d’Educació, el sr. Ardanuy, va haver de retocar la intenció inicial de reduir el suport educatiu a més de la meitat. Podríem dir que, per ara, no hem aconseguit l’objectiu  que ens proposàvem.
Volem dir que la Plataforma, malgrat aquesta primera batalla gairebé perduda, malgrat la confusió i la decepció generada per l' anàlisi, l'estratègia i l'actuació d'alguna força política, té la intenció de seguir lluitant per aconseguir la totalitat del seu manifest; és a dir, per aconseguir l’escola bressol pública i de qualitat que infants i famílies requereixen.
Volem consolidar i eixamplar la Plataforma, per tal que hi càpiga tothom que cregui que paga la pena defensar l’educació pública del 0-3, l’escola bressol. Volem dissenyar i aplicar un full de ruta clar i definit que, tot i deixant clar el nostre rebuig a la política educativa de CIU, posi l’èmfasi en la recuperació i millora de la nostra escola bressol, la de tots i totes.
Volem i emplacem a la col·laboració de tothom qui vulgui seguir treballant, de forma conjunta i constructiva, des de la diversitat i el diàleg, tot evitant exclusions i personalismes, amb tots els sectors de la comunitat educativa –famílies, educadores i educadors, etc.- i tot el conjunt de la ciutadania.