2 de març del 2012

Segon dia de Plenaris als Districtes: Ciutat Vella, Sant Martí i Les Corts





(Podeu ampliar les imatges fent doble click)

A Sant Martí, Les Corts i Ciutat Vella: Tres Plenaris on la ciutadania  posa veu als infants, la seva educació i les escoles bressol que necessiten. A Sant Martí i Ciutat Vella, les proposicions presentades per alguns partits de l'oposició tiren endavant!!
Des de la Plataforma 03 BCN valorem molt positivament aquesta nova mobilització que defensa l'actual model educatiu de les EBM.

Al Plenari del Districte de Sant Martí, treballadores i famílies de les escoles bressol, l'Associació de Veïns de Camp de l'Arpa i els grups parlamentaris del PSC, ICV-EUiA i ERC van rebutjar el canvi de model que CIU vol imposar pel proper curs i van demanar la retirada de les mesures organitzatives anunciades.  
El Ple es va acabar amb l'aprovació de la proposició en defensa de l’escola bressol pública i de qualitat amb els vots en contra de CIU i PP.

Al Plenari del districte de Ciutat Vella, es va sol·licitar que es retirin les mesures que ha presentat el Govern municipal en relació a l’educació 0 a 3 anys; que s'impulsi un procés de diàleg amb la comunitat educativa i es mostri fermesa davant les retallades de la Generalitat de Catalunya.
Es va aprovar una proposició d'ERC, amb el recolzament de PSC i ICV-EUiA, de suport al manifest de la Plataforma i adherint el Consell Plenari del districte al  manifest.
Per part del Col·lectiu d'educadores i educadors, va intervenir una educadora  d'una EBM, que és també la representant de les escoles bressol  municipals de Ciutat Vella al Consell Municipal del Districte. Va demanar igualment la retirada de les tres mesures i va preguntar sobre la construcció d’una escola bressol municipal a la Barceloneta.

Al Plenari del Districte de Les Corts, el grup municipal d’ICV-EUiA va presentar un prec demanant la retirada de la proposta de canvi de model presentada per CIU. El grup municipal PSC va presentar una proposició en el mateix sentit. Per part de les Escoles Bressol, varen intervenir membres de les AMPES, del col·lectiu de mestres i dues directores. Un portaveu d'ERC també va demanar la retirada de les mesures organitzatives en el torn obert de paraula
Malgrat totes les argumentacions pedagògiques que es varen expressar, els vots del PPC i de CIU van impedir que s’aprovessin tant  el prec com la proposició. Cal dir que tant els representants de CIU com els del PPC no varen mostrar cap mena de receptivitat ni sensibilitat pel tema.