17 de juny de 2012

Nou atac de CiU contra les escoles bressol

CiU segueix amb la seva clara intenció de desmantellar el model públic de les escoles bressol.
Després de les mesures de l'Alcalde Sr. Trias, de Convergència i del seu regidor Sr. Ardanuy, d'Unió Democràtica, contra la qualitat de les escoles bressol de Barcelona, aquest cop és la Consellera d'Ensenyament, Sra. Irene Rigau qui, sense cap escrúpol ni respecte pels afectats, comunica la seva decisió de tornar a retallar l'aportació que fa la Generalitat en el finançament de les escoles bressol municipals arreu de Catalunya
Aquest dilluns 11 de juny, durant una reunió entre la Generalitat i la Federació Catalana de Municipis, es va anunciar que la Conselleria preveu aportar 875€ per cada plaça. Fins fa dos cursos, l'administració autonòmica assumia 1800€ del cost total. Aquesta nova tisorada suposaria que, des de l'arribada de CiU al Govern, l'aportació per a cada plaça d'escola bressol es veuria reduïda més d'un 50%.
Aquest nou atac al primer graó del sistema educatiu, obliga  a modificar el finançament de les escoles bressol i deixa palesa la determinació d'escanyar l'escola pública i barrar l'accés a les famílies que no puguin pagar-se la privada. Això suposaria un greuge més per als infants amb situacions econòmiques desfavorides, allunyant-los més del dret a l'educació pública i de la igualtat d'oportunitats.
Per tot plegat, queda clar que CiU, en general, i la Consellera Rigau, en particular, reben de tota la comunitat educativa un informe totalment negatiu, també en 0-3; ni progressen adequadament ni fan cap feina ben feta.


14.6.2012: El Triangle: Situació límit a les escoles bressol

14.6.2012: Ara: Els municipis imploren a Mas i Rajoy que no retallin les ajudes a les escoles bressol

13.6.2012: ElPunt Avui: Mas defensa la retallada de l'aportació a les escoles bressol

12.6.2012: ELPAÍS: Rigau recortará un 33% la aportación a las guarderías el próximo curso

11.6.2012: ABC: Rigau reduce a 875 euros por alumno la subvención a guarderías municipales

11.6.2012: 3/24: Ensenyament vol que les famílies paguin el 50% de la plaça a les escoles bressol municipals

11.6.2012: Ara: La Generalitat proposa que les famílies paguin 171 euros al mes per l'escola bressol

11.6.2012: CadenaSer Ràdio Barcelona: Famílies, escoles i ajuntaments troben"vergonyós" que la Generalitat rebaixi a la meitat l'aportació a les escoles bressol